MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Cittaslow jubileum met trekvaart, slowfoodmarkt en Molenconcert

15 juni 2018. De Cittaslow tien-jaar-jubileumweek werd afgesloten met diverse evenementen, waaronder een historische trekvaart over de Vlaardingsevaart en de slowfoodmarkt bij Op Hodenpijl. Aan het begin van de avond werd bij molen Korpershoek, aan de Vlaardingsevaart, het Molenconcert gehouden, uitgevoerd door bijna honderd muzikanten van de beide harmonieorkesten uit de gemeente Midden-Delfland, Sint Caecilia en Masalant. Hierbij dirigeerde componist Jacob de Haan zijn Cittaslow Hymne, een wereldpremière! Een impressie van deze drie evenementen volgt.

Trekschuit over de Vlaardingsevaart
Het trekpaard met de prachtige naam Ivor van IJzendoorn zorgde voor de één pk.

Trekschuit over de Vlaardingsevaart
Het paard was zo sterk dat de lijn drie maal op spectaculaire wijze brak.

Trekschuit over de Vlaardingsevaart
Met een nieuwe lijn verliep de reis naar het Rechthuis van Zouteveen voorspoedig.

Trekschuit over de Vlaardingsevaart
Ivor kreeg er wel zweetdruppels van.

Trekschuit over de Vlaardingsevaart
Bijna bij het Rechthuis, van waar even later de terugreis begon.

Slowfoodmarkt Op Hodenpijl
Op het 'Jongveeterrein' in Hodenpijl was een slowfoodmarkt ingericht.

Slowfoodmarkt Op Hodenpijl

Slowfoodmarkt Op Hodenpijl

Slowfoodmarkt Op Hodenpijl

Molenconcert Cittaslow Hymne
's Avonds verzamelde iedereen zich, vooral in boten, bij molen Korpershoek voor het Molenconcert. Een trotse Burgemeester kondigde het concert en de première van de Cittaslow Hymne aan vanaf zijn sloep.

Molenconcert Cittaslow Hymne
Componist Jacob de Haan dirigeerde het grote orkest, samengesteld uit de harmonieorkesten Sint Caecilia Schipluiden en Masalant uit Maasland.


Tien jaar Cittaslow - Hart voor Midden-Delfland, 9-17 juni 2018

6 juni 2018. Midden-Delfland is tien jaar Cittaslow. Een goede reden voor een jubileumweek voor inwoners, partners en iedereen die Cittaslow een warm hart toedraagt. Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 juni valt er van alles te beleven in Midden-Delfland. Het programma staat helemaal in het teken van ons bijzondere Midden-Delfland en het inspirerende gedachtengoed van Cittaslow. Download het programma (PDF).

Cittaslow 10 jaar NL

Gemeentehuis Midden-delfland

Programma

Zaterdag 9 juni – Kunst van recyclebare materialen. Kinderen maken met kunstenaar kunst van recyclebare materialen tijdens Schippop: www.schippop.nl

Maandag 11 t/m donderdag 14 juni – Cittaslow toneel. Cittaslow Wat is dat nu eigenlijk? Een rondreizend theater legt het uit op zijn reis langs de kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen.

Woensdag 13 juni, 10.30-11.45 uur – Cittaslow café. Inwoners van Midden-Delfland hebben oog voor elkaar en hun omgeving. Als vrijwilliger zetten zij zich graag in voor de samenleving. Aad van Meurs heeft een vrijwilligerscarrière opgebouwd van vijftig jaar. Dat levert veel mooie verhalen en anekdotes op. Locatie: Bibliotheek Den Hoorn, Fluitekruid 62.

Donderdag 14 juni, 15.00 – 16.00 uur – Lezing Historische trekvaart. Historicus Jacques Moerman vertelt over de trekvaartroute tussen Delft en Maassluis/Vlaardingen. De trekschuit wordt ook wel de Intercity van de Gouden Eeuw genoemd. In Midden-Delfland herinneren nog veel sporen aan de historische trekvaart. Na de lezing is er een streekdrankje. Locatie: gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37, Schipluiden. Meldt u zich aan via communicatie@middendelfland.nl.

Vrijdag 15 juni. Cittaslow raadsleden- en supportersdag. Cittaslow Belevingsdag voor alle raadsleden en gecertificeerde Cittaslow-supporters (ondernemers en organisaties).

19.00 uur – Première Cittaslow hymne. Première van de Cittaslow hymne bij korenmolen De Korpershoek in Schipluiden. Internationaal componist Jacob de Haan dirigeert de uitvoering zelf.

20.30 – 21.30 uur – Molenconcert. Concert in de openlucht bij molen De Korpershoek. Luister mee vanaf de kade of in een bootje. Voor een versnapering en sapje kunt u, tegen een vergoeding, terecht bij Net Even Anders. Of reserveer een plekje op de rondvaartboot: 5 euro p.p., iinfo@warboutrondvaarten.nl

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni – Slow Food Markt. Vrijdag 14.00 – 21.00 uur, zaterdag 11.00 – 17.00 uur. Ruim 25 kraampjes met eerlijke hapjes en drankjes van (streek-) producenten bij de Levende Buitenplaats, Tramkade 24b, Schipluiden.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni – Midden-Delfland Dagen. Varen met een trekschuit. Unieke tocht met trekschuit over de Vlaardingervaart. Het paard loopt langs de trekvaart op het jaagpad en trekt de boot. Voor meer info over opstapplaatsen, vaartijden en reserveren: www.middendelflanddagen.nl.

Rondje Maasland, 10.30 – 17.00 uur. Alle bruggen in Maasland en over de Gaag gaan open. Zo kunt u met uw sloep, kleine boot of kano een vaartoertocht maken via de route Kwakelweg, Oostgaag, Zuidgaag, Molenweg, monumentale dorpskern Maasland en weer terug. De kruiphoogte is 1.04 meter.

Er staat dit weekend nog veel meer op het programma: www.middendelflanddagen.nl.

Molenconcert 2014
Molenconcert 2014.

Bron: Advertentie Tien jaar Cittaslow, gemeente Midden-Delfland.

17 juni 2018