MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Vijfde Montmartre brengt unieke Franse sfeer in Den Hoorn

8 september 2018. Het duurde even voordat ook de zon doorbrak om van Montmartre een compleet feest te maken. Met nog meer ingrediënten dan afgelopen jaren was er de gehele middag een feestelijke sfeer op het unieke plein van Den Hoorn. Met Frans getinte muziek van Folkband Kachel en hun Balfolk dansworkshop en heel veel schilderkunst en -workshops en andere kunstuitingen was het Koningin Julianaplein de plek om er deze dag te zijn. Onder de Eiffeltoren werd met verve het jeu de boules gespeeld. In hun Pipowagen verzorgden de Maxima's miniconcerten van een paar minuten.

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn - 8 september 2018

Montmartre werd georganiseerd door CultuurStek Den Hoorn.


Een stukje Parijs in Den Hoorn - Montmartre op 8 september 2018

20 augustus 2018. Op 8 september 2018 viert Montmartre in Den Hoorn haar eerste lustrum! Elk jaar in september en nu dus voor de 5e keer wordt het Koningin Julianaplein in Den Hoorn omgetoverd in een heus Parijs’ decor. Je waant je in de fameuze wijk Montmartre, waar het wemelt van de kunstenaars die hun werk à la minute staan te maken. Kom een kijkje nemen van 13.00 tot 17.00 uur en proef de sfeer van een heerlijke Franse middag op het plein onder de mooie platanen.

Er is weer van alles te doen voor jong en oud. Natuurlijk draait het om de kunstenaars die hun ezel of werktafel hebben uitgestald op het plein. Zij tonen hun werk en zijn actief met
schilderen, boetseren, mozaïeken, fotografie, glasblazen, tekenen enzovoorts. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die de sfeer verhogen.

Omdat het festival gelijk valt met de nationale monumentendag haken we aan bij het thema ‘Europa’ en dat merk je aan alles. Kom bijvoorbeeld Balfolk dansen bij Folkband Kachel. En er is voor kinderen een speciale schildertafel waar je je markante gebouw of symbool uit Europa kunt maken. Voor volwassen is er een workshop schilderen met acrylverf door de Den Hoornse schilder Kees Tetteroo. Maximaal 10 personen dus geef je snel op! Is er een plaatsje vrij, sluit dan gerust aan. Er is een heuse fotograaf die je op de foto zet “naar je favoriete bestemming”. Bedenk maar een land en waan je in die sfeer!

Niet te vergeten … een Jeu de Boules toernooi, voor volwassenen. Dit jaar is er een fraaie wisselbeker te winnen! En dat is geen kleintje!

Natuurlijk is er ook muziek: Folkband Kachel, De Maxima’s, twee accordeonisten en Fabelo Roza uit Maasluis.

Voor eten en drinken op gezellige terrassen zorgen: o.a. Slijterij Berkhout, Wessels Kaas en Noten, Bakkerij Holtkamp, De Hoornbloem, Plaza de Pitstop en er is ijs van de Hoeve Bouwlust.

Montmartre poster - 8 september 2018

Montmartre Den Hoorn

Montmartre wordt georganiseerd door Cultuurstek Den Hoorn. Cultuurstek Den Hoorn verbindt, verbaast en inspireert inwoners uit Den Hoorn. Cultuurstek helpt bij het organiseren van hun culturele evenement, van idee tot uitvoering! Montmartre in Den Hoorn werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Midden-Delfland, Fonds 1818 en Loswal De Bonnen én het team van Ineke en Kees Tetteroo.

Wil je meer informatie, wil je deelnemen als kunstenaar, wil je je opgeven voor een (kinder) workshop of wil je op een andere manier iets zeggen of doen mail dan naar info@cultuurstek.nl of bel naar Ineke Tetteroo 06-81585895

Bron: Persbericht Cultuurstek 20 augustus 2018.

09 september 2018