MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Belevenisboerderij Schieveen op het Rotterdams platteland officieel geopend

23 februari 2018. De afgelopen maanden wisten meer en meer gezinnen Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk in Rotterdam te vinden. Maar vanaf vandaag, vrijdag 23 februari 2018, is de Rotterdamse schapenboerderij van stadsherder Martin Oosthoek en zijn vrouw Petra officieel geopend. En dat wordt gevierd met kersverse lammetjes, gratis activiteiten en ravotten in Speelnatuur van OERRR.

Belevenisboerderij Schieveen is een ware trekpleister op het Rotterdams platteland en ligt in het hart van de polder, pal aan het Polderpad, een fietspad tussen de Rotte en de Schie. Dit gloednieuwe fietspad is deels gereed en wordt in de toekomst aangelegd over het erf van de schapenboerderij. Hier kun je straks heerlijk fietsen door de Rotterdamse polders, genieten van de oer-Hollandse boerenlandvogels en natuurlijk onderweg even van de fiets stappen voor een kijkje in de Belevenisboerderij.

Onder leiding van Lisa Wade van OERRR is het toekomstige fietspad over het boerenerf gemarkeerd. Marc van den Tweel (directeur Natuurmonumenten), Sybilla Dekker (Tafel van Borging Maastvlakte II), Kees van Oorschot (gemeente Rotterdam), Jeroen Delmeire (provincie Zuid-Holland), Jeroen Heuvelink (wethouder gemeente Lansingerland) en Antoinette Jans (Hoogheemraadschap Delfland) mochten een persoonlijke Polderpad-markering in de weg slaan.

Belevenisboerderij Schieveen geopend

Test door Speeltuinbende

Ook is het rapport van het naastgelegen Speelnatuur van OERRR door Lisa en Ilse van de Speeltuinbende overhandigd aan stadsherder Martin en Petra. In de ochtend hebben kinderen van de Speeltuinbende de speelnatuur getest. De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met en zonder beperking. De speelnatuur en de Belevenisboerderij is zo ingericht dat alle kinderen samen kunnen spelen. En dat bleek uit de test; de kinderen vonden Speelnatuur van OERRR fantastisch! Met de verbeterpunten gaat stadsherder Martin aan de slag om speelnatuur nóg toegankelijker te maken.

Belevenisboerderij Schieveen geopend

Volop plezier voor Rotterdamse gezinnen aan de noordrand

Natuurmonumenten zet zich samen met toekomstgerichte stadsboeren, vrijwilligers en de gemeente Rotterdam en Lansingerland actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte aan noordrand van Rotterdam. Stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten is dan ook erg trots: “Mede door de samenwerking met stadsherder Martin en Petra in Belevenisboerderij Schieveen weten Rotterdamse gezinnen beter en vaker de oer-Hollandse natuur aan de noordrand van Rotterdam te vinden.”

Belevenisboerderij Schieveen geopend

Vier de voorjaarsvakantie in Belevenisboerderij Schieveen

De opening van Belevenisboerderij Schieveen wordt de hele voorjaarsvakantie nog gevierd met heel veel kersverse lammetjes en tal van gratis activiteiten zoals wol spinnen, schapen drijven en schapenyoghurt proeven. Alle dagen zijn er ponyritjes, kun je knuffelen met de lammetjes en flesjes melk geven. En natuurlijk spelen in het pas geopende Speelnatuur van OERRR! Over boomstammen klimmen, hutten bouwen, slingeren aan het slingertouw... Terwijl grootouders of ouders rustig een kopje koffie of thee drinken. Stadsherder Martin Oosthoek is enthousiast: “Onze droom is uitgekomen, we genieten dagelijks van de tientallen gezinnen die op ons erf een prachtdag hebben.”

In de vakantie is de Belevenisboerderij iedere dag open. Buiten vakanties zijn zij geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Op zondag van 12.00 - 17.30 uur.

Kijk voor de activiteiten en meer informatie op www.belevenisboerderij.nl.

Bron: Persbericht en foto's Natuurmonumenten 23 februari 2018.

25 februari 2018