MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Traditionele dansen in modern jasje door Den Hoornse Folkgroep ‘Kachel’

8 augustus 2018. Op 26 augustus wordt er op het terrein van Kleyweg Hoveniers een unieke dansworkshop georganiseerd. Traditionele dansen in een modern jasje, Balfolk genaamd. De basis van deze dansen zijn vrij eenvoudig en na een dansuitleg vooraf over de belangrijkste danspassen, kan iedereen meteen meedoen. Balfolk wordt omschreven als wereldmuziek van hier. De van oorsprong Franse dansmuziek wordt steeds populairder in Nederland.

Folkgroep ‘Kachel’ heeft deze middag geïnitieerd en wordt ondersteund door Cultuurstek Den Hoorn. ‘Het lijkt ons geweldig om deze stroming van dans en muziek hier onder de aandacht te brengen’ vertellen de leden van Folkgroep Kachel. ‘In Frankrijk is het heel normaal om tijdens het dorpsfeest met zijn allen, jong en oud, te dansen, muziek te maken en te luisteren onder het genot van een drankje. En dit alles op basis van de traditionele muziek en dans.’

De dag zal beginnen met een uitleg van de belangrijkste dansen en danspassen. De basis is vrij simpel dus iedereen kan meedoen. De uitleg wordt gegeven door Maud Kerstholt (26), zij danst regelmatig in Wageningen en Utrecht en kan dit energiek overbrengen. Naast koppeldansen bestaat balfolk ook uit rijdansen en mix dansen. Vooral de mix dansen levert de nodige hilariteit op omdat je tijdens de dans steeds van partner wisselt.

Na de uitleg volgen er twee mini-concerten door ‘Kachel’ en Gilbert Hoek van Dijke. Kachel speelt met Fluit, Viool, Trekzak, Bodhrán en Gitaar de balfolk muziek op eigen wijze. Gilbert Hoek van Dijke is een virtuoos op zijn trekzak en begeleid ook de Rotterdamse balfolk groep.

Dus kom luisteren, dansen en laat je verassen.

Graag van te voren aanmelden: info@kachelfolk.nl

Deze dag is ter aanloop naar het Montmartre festival 8 september 2018 op het Koningin Julianaplein plein in Den Hoorn. Tijdens dit festival zal er ook een dansuitleg plaatsvinden en kan er ook weer gedanst worden.

Dansworkshop Balfolk

Bron: Persbericht Cultuurstek Den Hoorn, 8 augustus 2018.

09 augustus 2018