MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Documentaire De Moestuin in première op TV West en WOS

12 september 2018. Op zaterdag 1 september ging op TV West de documentaire De Moestuin in première. Deze film is opgenomen in Den Hoorn en geeft een prachtige beeld van het platteland. De drie broers Ammerlaan onderhouden al meer dan 60 jaar de moestuin van de boerderij die generaties in hun familie is geweest. Na verkoop van de boerderij aan de familie Kleyweg blijven ze op verzoek van de nieuwe eigenaar de moestuin onderhouden. In hun eigen tempo, met eigen gewoontes en eigen humor. De documentaire is te zien bij TV West Uitzending Gemist en deze week bij de WOS (in delen).

Kleylaan en moestuin

In de film worden de gebeurtenissen op de boerderij vier seizoenen lang gevolgd. De mannen vertellen op verzoek van de cameraman over hun bezigheden, vroeger en nu. Bedreigingen lijken de pauwen van de buren die de jonge aanplant opvreten en komkommers die niet willen groeien. Langzaam blijkt dat de idyllische tuin midden in het drukste deel van de Randstad ligt, omringt door de snelweg, hoogspanningsmasten en bebouwing. De Moestuin duurt ca. 30 minuten en is opgenomen tussen oktober 2015 en oktober 2016 in Den Hoorn – Midden-Delfland.

Documentairemaker Rob Keijzer

Rob Keijzer woont in Den Hoorn en heeft in Rotterdam de Academie voor Beeldende Kunsten gevolgd en is afgestudeerd aan de afdeling Film en Fotografie. Hij is al bijna 25 jaar regisseur van films voor zeer veel verschillende bedrijven, instellingen en musea. In opdracht maakt hij documentaires voor o.a. het Van Gogh museum en Markthal Rotterdam. De Moestuin is een zelfstandig gemaakte film waarvoor Keijzer camera, montage en regie op zich nam.
Het titellied ‘Leven op de boerderij’ is gemaakt door De Maxima’s en opgenomen in de studio van Will Keeris in Schipluiden (zie hieronder). Keijzer is lid van De Maxima’s uit Den Hoorn.

Bron: Persbericht Rob Keijzer 29 augustus 2018.


Muziek in de moestuin - 'Leven op de Boerderij'

12 juni 2018. Tijdens de Midden-Delfland Dagen presenteren De Maxima’s hun nieuwe single ‘Leven op de Boerderij’. Dit vindt op zaterdag plaats in de moestuin van de familie Kleyweg in Den Hoorn.

‘Leven op de boerderij’ is het titellied van de film “Kleylaan”. In deze film zijn de drie broers Ammerlaan te zien die al meer dan 60 jaar de moestuin van de ouderlijke boerderij bijhouden. Deze zaterdagmiddag zal de cd om 16:00 uur officieel overhandigd worden aan de gebroeders. De Maxima’s brengen deze hele middag speciaal repertoire over de omgeving en de bewoners van Midden-Delfland. De moestuin is te vinden aan de Woudseweg 132 in Den Hoorn.

De Maxima's - Leven op de Boerderij

De Maxima's - Leven op de Boerderij

Bron: Persbericht De Maxima's 11 juni 2018.

12 september 2018