MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Boerenoogstdag op de Adrianushoeve werd een zomers feestje

13 oktober 2018. Het was een gratis cadeautje, het uitzonderlijk zomerse weer, voor deze eerste editie van het Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve aan de Woudweg in Schiedam. De streekproductenmarkt, de optredens van folkband Kachel en de Rose Irish Dance School, en het schapendrijven werden door honderden mensen bezocht. Op de bovenverdieping van de boerderij werd het bescheiden museum van oude agrarische gereedschappen goed bezocht; een bezoek aan de stijlvol ingerichte opkamer was een stap terug in de tijd. Kinderen vermaakten zich bij diverse leuke activiteiten. Iedereen ging vrolijk weer naar huis en dat belooft ongetwijfeld volgend jaar weer een bezoek.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
De streekproductenmarkt.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Ook publiek mocht een dansje proberen.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Folkgroep Kachel bracht ook de voetjes van de vloer.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Knutsel een schaap.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Of speel de schapen-variant van ezeltje prik.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Babette met hond manoevreerde de schapen over het weiland.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
Op de foto met een schaap.

Boerenoogstfeest - 13 oktober 2018
De sfeervolle opkamer.


Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve - 13 oktober 2018

28 september 2018. Zaterdag 13 oktober 12.00-16.30 uur vieren Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, de Midden-Delfland Vereniging en Stichting Schaapskudde Vockestaert gezamenlijk boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve (Woudweg 26, 3123KB Schiedam). Sfeervolle muziek is er van de folkband Kachel en er zijn optredens van de Rose Irish Dance School. Deze dansgroep verzorgt ook workshops, waarbij bezoekers worden uitgenodigd mee te dansen.

Onze herders geven demonstraties schapen drijven met hun honden. Spinners, breiers en vilters laten zien wat je allemaal kunt doen met schapenwol. Verder is er een markt met streekproducten zoals appels en peren, Westlandse druiven, planten en pompoenen, olie en azijnen, jams, chutneys en mosterd, en niet te vergeten bier! Bij onze informatiekraam liggen handige (gratis) fiets-, vaar- en wandelkaarten en meer klaar. Ook het museum met nostalgische gebruiksvoorwerpen uit de keuken, het huishouden en van de boerderij is geopend.

Boerenoogstdag poster

Boerenoogstdag - 13 oktober 2018
Schaapskudde Vockestaert, foto Jeannemieke Hectors.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen onder begeleiding een kabouterpad lopen, geschminkt worden, marshmallows roosteren of zelf aan de slag gaan met wol. U bent van harte welkom! Kom zoveel mogelijk op de fiets!

Boerenoogstdag - 13 oktober 2018
De Andreashoeve aan de Woudweg, Schiedam.

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Midden-Delfland, Fonds 1818, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Loswal de Bonnen, St. Groenfonds Midden-Delfland.

Bron: Persbericht Vockestaert 27 september 2018.

14 oktober 2018